Teknoloji Üssü BUTEKOM Firmalara Rehber Oluyor

06 Aralık 2020 Pazar, 20:17
zeki durak

BEBKA Genel Sekreteri Durak:
“BUTEKOM İş Dünyası İçin Çok İyi Kurgulanmış Bir Merkez”

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, BTSO liderliğinde BEBKA’nın güdümlü projesi kapsamında hayata geçen BUTEKOM bünyesindeki Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi’nin (İKMAMM) hem sanayiye hem de üniversitelere önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, BTSO liderliğinde BEBKA destekleriyle Bursa ekonomisine kazandırılan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve İKMAMM ile iş dünyasının ihtiyacı olan enerji verimliliği alanında önemli rol üstlenen BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’ni (EVM) inceledi. Bölgede sürdürülebilir kalkınmaya öncülük ederek, ulusal kalkınma vizyonuna katkı sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Durak, kentin en önemli dinamiklerinden olan BTSO’nun Bursa’daki en önemli proje ortaklarından birisi olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’DEKİ BİRÇOK SANAYİ VE TİCARET ODASINDA BU ALT YAPI YOK”
Mükemmeliyet merkezlerinin sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandığını ifade eden Durak, “Çok iyi bir şekilde kurgulanmış İKMAMM ile Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, firmalarımıza önemli imkanlar sunuyor. Mükemmeliyet merkezleri, yurt dışında yapılması daha uzun süren, yüksek maliyetli analizlerin ve testlerin akredite bir şekilde yapılması, üreticimizin ihtiyaçlarına daha çabuk hizmet verilmesi açısından büyük avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda burada TÜBİTAK’ın projeleri kapsamında nitelikli araştırmacı yetiştirilmesi, özellikle doktora yapanların istihdam edilmesi de önemli. Türkiye’deki birçok sanayi ve ticaret odasında bu alt yapı yok.” ifadelerini kullandı.

“PROJELER ENDÜSTRİNİN GELİŞMESİNİ TEŞVİK EDİYOR”
BTSO’nun Bursa’ya değer katan vizyoner bir yapısının olduğunun altını çizen Durak, şöyle konuştu: “BTSO’nun projeleri ülkemizin hedeflerine güç katıyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kurulunun Bursa için kıymetli hizmetleri var. Bu çalışmaların diğer ticaret ve sanayi odalarına da örnek olmasını diliyorum. Özellikle BTSO ile birlikte bugüne kadar yürütülen önemli projeler neticesinde çok başarılı çıktılar elde edildi. Bu projeler, katma değerli üretimin ve istihdamın artırılmasına katkılar sunuyor. BEBKA olarak önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmaya devam edeceğiz. BTSO’ya kent ekonomisine değer katan çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz