İDEAL GENÇLİK’TEN GELECEĞE 254 FİDAN

25 Haziran 2018 Pazartesi, 13:24
yıldırım fidan dikimi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İdeal Gençlik Hareketi üyeleri, birlikte fidan ve ağaç dikerek gelecekte daha yaşanabilir bir doğa oluşmasına katkıda bulundu.

Yıldırım Belediyesi’nin gençler arasında bireysel ve toplumsal farkındalıkları arttırmak için başlattığı İdeal Gençlik Hareketi farklı platformdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önce engellilerle, huzurevi sakinleriyle buluşan, Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret ederek sokak hayvanı sahiplenen İdeal Gençlik Hareketi üyeleri, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile birlikte fidan ve ağaç dikti. Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir doğa oluşmasına dikkat çekmek isteyen 254 genç, Hamamlıkızık’ta oluşturulan İdeal Gençlik Hareketi Hatıra Ormanı’nda kendi ağaç ve fidanlarını dikerek yeşil bir çevre duyarlılıklarını gösterdi.

‘BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR’

Yıldırım Belediyesi’nin gençler arasındaki bireysel ve toplumsal farkındalıkları arttırarak, yardımlaşma, paylaşım gibi değerlerin sürekli hale getirilmesi hedefiyle oluşturulan İdeal Gençlik Hareketi üyeleriyle önemli bir etkinliğe daha imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Teknolojiye bağımlı, değerlerimizden uzak kalmış gençler eleştirisini bugün Yıldırımlı gençler ortadan kaldırdılar. Gençlerimiz çevreye, değerlerimize çok daha duyarlı, gelecek ile ilgili hedefleri ve idealleri olan bir düzeyde hareket ediyor. Önemli olan her çalışmada sürdürülebilirlik kavramı, bu çalışmaların sınırlı kalmadan devam ettirilmesi. Hep birlikte çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

ÇEVRE BİLİNCİ VURGUSU

Çevre konusunda toplum olarak duyarlı davranılması gerektiğini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Doğal kaynaklarımız sınırsız kaynaklar değil. Toprak da, hava da, su da, bitki de bizlere gelecek kuşakların emaneti. Geri kalmış toplumların en önemli sorunlarından biri çevre bilincinin gelişmemiş olması. Çok değerli bir orman varlığımız, bitki örtümüz var. Çevre bilinci konularında etrafımızdaki insanları uyarmalı, kaynaklarımızı korumalıyız. Kaynaklarımızı doğru kullandığımız takdirde gelecek yüz yılın yıldızı gençlerimizin de çabalarıyla Türkiye’miz olacaktır. Genç arkadaşlarımızın yüz ifadesinden gördüğüm kadarıyla burada oldukları için, geleceğe bir fidan bıraktıkları için çok mutlular. Bu önemli çalışmamıza katılan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Kadim bir medeniyetin değerlerini, tarihi birikimini sonraki kuşaklara aktaracak olan kesimin genç nesil olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Gençlerimizin hayata hazırlanırken elbette iyi bir eğitim alması lazım. Elbette sosyal hayatın içerisinde olması lazım. Sosyal hayatın içinde bizi engelleyen, gençlerin en çok mustarip olduğu konulardan biri de teknolojinin gelişmesiyle birlikte ağırlıklı olarak internet kullanımı, televizyon ve dijital ortamlarda zamanın değersizleştirilmesidir. Başlattığımız İdeal Gençlik Hareketi ile gençlerimizin tanışmasını, bir araya gelmesini, sohbet etmesini, gelecek ile ilgili fikirlerini paylaşmalarını, ülkemizin bugününü yarını değerlendirmelerini ve iyi bir sosyal birikim sağlamalarını amaçladık. Bu hareket çerçevesinde çevre ile ilgili, büyüklerimiz ile ilgili, değerlerimiz ile ilgili ve birçok konuda toplumun hassasiyetleri ile ilgili gençlerimiz duyarlı ve örnek çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizlere kadim medeniyetimizden kalan mirası geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir” diye konuştu.

GENÇLERE MERKEZ MÜJDESİ

İdeal Gençlik Hareketi’ne çok önemli bir tarihi değer olan merkez kazandıracaklarını ve bu projenin kalıcı hale getirileceğini müjdeleyen Başkan Edebali, “İdeal Gençlik Hareketi projemizi kalıcı ve sürdürülebilir kılmak için, Fatih Sultan Mehmet Han’ın eğitim gördüğü Molla Yegan Külliyesi’ne en çok gençlerimizin yakışacağını düşünerek, bu yaşayan tarihi hareketin merkezi yapmaya karar verdik. Molla Yegan projemizi hayata geçirdiğimizde, bu değerli mirasın bundan sonraki çalışmalarımızın ve İdeal Gençlik Hareketi’nin merkezi olmasını arzu ediyoruz. Gençlerimiz orada buluşacaklar, kitaplar okuyacaklar ve geleceğe sağlam adımlarla hazırlanacaklar. Projemizi kalıcı hale getirerek binlerce gencimize ulaşacağız” ifadelerini kulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz