Türkiye’den ABD’ye misilleme

08 Ekim 2017 Pazar, 23:49
bayrak

ABD’nin skandal kararı sonrası Türkiye, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Türkiye’den yapılan vize başvuruların süresiz olarak askıya alınmasını açıkladıktan sonra Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden vize misillemesi geldi.

Washington Büyükelçiliği, “Türkiye de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya alındı. Sınırda vize ve e-vize uygulaması askıya alındı” açıklamasında bulundu.

Washington Büyükelçiliği’nden yapılan açıklama;

“Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk Hükümeti’ni, ABD Hükümeti’nin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Sözkonusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki Büyükelçiliğimize ve Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Sözkonusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-vize ve sınırda bandrol uygulamarını da kapsamaktadır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz